PhormiCool, het koelste gronddoek

Telers weten dat bij hoge zonnestraling de klassieke zwarte gronddoeken heel erg heet kunnen worden. Dit heeft een negatieve invloed op de ontwikkeling van de plant. Phormium, de Belgische fabrikant van grond- en schermdoeken, ontwikkelde daarom PhormiCool 200 GK, een grijs gronddoek waarbij de garens verrijkt werden met infrarood (IR) reflectoren.

 

De IR reflectoren in PhormiCool 200 GK gaan gericht de elektromagnetische stralen reflecteren die verantwoordelijk zijn voor de opwarming van het doek. Doordat de energie van deze stralen niet geabsorbeerd wordt warmt het doek dus minder op. Hierdoor blijft het zelfs op de heetste zomerdagen beduidend koeler dan de klassieke zwarte gronddoeken. 

De combinatie van de aangepaste weefstructuur en de hoge mechanische resistentie zorgen bovendien voor een uitstekende waterdoorlaatbaarheid en maakt het gronddoek uitermate geschikt voor gebruik op lavavloeren, en dit voor zowel buiten- als binnenteelten.

Net zoals alle andere Phormium gronddoeken staat PhormiCool 200 GK garant voor jarenlang gebruik, ook op vloeren met intensief werkverkeer. PhormiCool 200 GK is beschikbaar in diverse breedtes en kan desgewenst op maat gemaakt worden van uw bedrijfsvloer.

 

 

 

Voor meer info en doekstalen kunt u terecht bij Arjan van der Veer, Sales Manager Phormium (arjan.vanderveer@phormium.com) (+31 611778796) of bij uw gebruikelijke loonwerker, installateur of dealer.